Cariera de executant…grea treaba!

Mediocru…in 90% dintre cazuri comportamentul nostru este mediocru. Visam la provocari, dar nu le experimentam, cerem multe, dar ne multumim cu putine…Lucrul care ma minuneaza, de fiecare data cand are loc un „group support de auto-compatimire”, este seninatatea cu care dam altora sfaturi despre cum sa mute muntii din loc, dar cand vine vorba despre noi, brusc muntii sunt prea inalti, prea departe, prea cu credite la banca, prea cu obligatii, prea cu un regim special…neinteles de special, chiar si de catre noi.

Cariera…pentru mine, ca si pentru multi dintre cei pe care ii cunosc, job-ul este un fel de „The big point in life”! Nimic din ce ar subjuga avantul profesional nu ne permitem: boala, oboseala, depresie severa, insomnii, autismul social, absenta vietii personale, privarea de concedii…niste piedici aparent minore, care au doar rolul sacaitor de a ne intrerupe selectiv parcursul profesional. Culmea, putini dintre cei pe care ii cunosc sunt cu adevarat „impliniti” la locul de munca, putini sunt aceia care pot vorbi despre „Nirvana in cariera”.

O cariera se construieste pe placerea ta si a sefului, nu exclusiv pe placerea sefului!

Sa ridice mana sus angajatul care a cunoscut doar sefi perfecti! Bravo tie! Pentru noi, restul, a existat si modul executant…adica, falsul specialist pe domeniul sau.

O anamneza a acestuia ar suna asa: afectiune cu o patologie devianta, cu manifestari inverse firii naturale a profesiei, in care activarea abilitatilor angajatului de rezolvare a unui task se intampla pe baza unui plan exclusiv gandit de catre sef, cu 4 faze de evolutie organica:

faza 1 – manifestarea pompoasa a task-ului

faza 2 – inhibarea task managerului si trecerea acestuia in starea latenta de executie

faza 3 – fixarea ideilor si invadarea executantului cu functii administrativo-secretariale-de arhiva

faza 4 – atacul agresiv al orgoliilor superiorilor, in cazul esecului..pe care, ai ghicit, tu ti-l asumi! 🙂

Si totul se rezuma la niste bani care iti circula prin portofel lunar, pentru ca avantul de a schimba lumea a murit dupa fix primele 2 zile! Demnitate? Succes? Cariera? Himere, utopii, iluzii, fantezii, aspiratii…..

Respect!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: