Simplu?

Tanjim dupa o viata „ca-n filme”, ne place drama, ne place aventura, in vis suntem mereu o personalitate, trecem prin situatii limita, suntem eroi, suferim….pasiune, patos, lacrimi, trairi intense, aventuri carnale si emotionale…tot ce ascunde subconstientul nostru. In intimitatea sinelui, fiecare zi e o sedinta de 24 de ore cu Freud.

Da, e minunat sa evadezi din banalitatea cotidianului, e fantastic sa crezi ca esti capabil de egoismul absolut, ca nimic nu conteaza, ca poti face absolut tot ce te taie capul, ca inima si satisfactia personala sunt singurele motoare pe care vrei sa le alimentezi…E frumos, poate ar trebui sa facem asta in fiecare zi, de ce sa nu ne pese zilnic doar de noi?

Sa fii simplu nu e la moda, pare un concept care te limiteaza, o constrangere a fanteziilor si a puseelor emotionale carnale pe care te chinui sa le ascunzi intr-o interactiune sociala mediocra. Simplu te limiteaza daca nu-i intelegi profunzimea, simplu inseamna sa stii ce vrei si sa il obtii. Ne place complexitatea pentru ca ne face sa ne simtim importanti, diferiti, sa ne alimentam uneori o falsa exacerbare a existentei. Eu cred ca „simplu” nu inseamna sa te afunzi in banalitate si resemnare, sa te invelesti cu mediocritatea atat de blamata de noi si practicata zilnic de fiecare…

„Keep it simple!” e un motor de a-ti seta aspiratii pe care sa le poti atinge usor, fara drame, fara telenovele. Simplu inseamna sa stii ca poti esua si sa fii pregatit sa continui orice ar fi, simplu inseamna ca stii ceea ce vrei si a-i sa-l obtii corect, cu efort dozat. Sau poate doar asta e parerea mea…

 

Reclame

Un comentariu

  1. Teo Taban · · Răspunde

    …”Simplitatea inseamna libertate, in vreme ce duplicitatea duce la robie. Simplitatea aduce bucurie si echilibru, pe cand duplicitatea aduce ingrijorare si frica. Aceasta simplitate autentica ne face constienti de existenta unei anumite deschideri, blandeti, inocente, voiosii si seninatati, ceea ce constituie o adevarata incantare atunci cand o privim de aproape si neincetat cu ochi curati… Disciplina simplitatii reprezinta o realitate interioara ce se reflecta intr-un mod de viata exterior… daca avem impresia ca putem detine aceasta simplitate interioara fara ca ea sa afecteze profund modul in care traim, ne inselam singuri. La fel, incercarea de a ne forma un stil de viata de o simplitate exterioara, care sa nu reflecte o realitate interioara, duce la un legalism care ne va fi fatal…”
    Disciplina simplitatii, Richard J. Foster

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: