Lecţia de prim ajutor pe smartphone: ai cursuri direct pe telefon şi donezi 1 euro către SMURD

Acum ceva timp am participat la o lecţie de prim ajutor la Spitalul Floreasca. Am învăţat manevrele de bază în acordarea primului ajutor şi am realizat cât de multe nu ştim noi şi cât de simplu am putea salva o viaţă, dacă ar fi nevoie.

Pentru a ne uşura accesul la informaţie, MaiMultVerde a lansat o aplicaţie pentru utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare iOS şi Android. Aceştia pot descărca şi utiliza aplicaţia cu soluţii de prim ajutor oferită în cadrul programului „Lecţia de prin ajutor”, dezvoltat de ING Asigurări de Viaţă şi Asociaţia MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD.

Ceea ce mi se pare şi mai fain este faptul că pentru fiecare descărcare a aplicaţiei Lecţia de prim ajutor, ING Asigurări de Viaţă va dona 1 euro către SMURD.

Aplicaţia de prim ajutor pentru smartphone-uri este prima de acest fel disponibilă în limba română şi poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play. Prin intermediul ei, posesorii de smartphone-uri cu sisteme de operare iOS şi Android au la dispoziţie un instrument util în situaţii de urgenţă, cu ajutorul căruia pot obţine rapid informaţii şi soluţii pentru cele mai des întâlnite probleme medicale.

Soluţiile pentru primul ajutor sunt structurate în 13 capitole, disponibile pe pagina principală a aplicaţiei, care grupează într-o formă intuitivă cele mai des întâlnite categorii de urgenţe medicale, dar şi informaţii utile pentru acordarea primului ajutor:Procedura de semnalare la 112, Persoană căzută la pământ, Primul ajutor pentru copii, Urgenţe majore, Manevra Heimlich, Hemoragii, Fracturi, Accidente, Arsuri, Intoxicaţii, Urgenţe de sezon, Prevenţie şi Trusa de prim ajutor.

Componenta cea mai importantă a aplicaţiei este motorul de căutare. Acesta „interoghează” baza de date a aplicaţiei şi oferă situaţiile de urgenţă şi soluţiile corespunzătoare căutării. Alegând răspunsul care se potriveşte cel mai bine situaţiei date, utilizatorul va fi ghidat pas cu pas în acordarea primul ajutor până la sosirea ambulanţei. Aplicaţia beneficiază şi de un buton cu apelare rapidă 112.

Tehnologiile folosite în dezvoltarea aplicaţiei sunt Sencha Touch 2.0+ şi PhoneGap.

În România, tot mai multe persoane folosesc smartphone-uri,aproape 16% dintre persoanele din mediul urban care folosesc smartphone-uri şi internet utilizează aplicaţii din categoria „sănătate-medical”.

Totodată, site-ul programului Lecţia de prim ajutor (www.lectiadeprimajutor.ro) a fost relansat, el devenind mai centrat pe nevoile utilizatorilor. Cei care doresc să adreseze întrebări medicilor SMURD privind anumite situaţii medicale o pot face prin intermediul unui formular dedicat. De asemenea, vizitatorii site-ului pot contribui cu informaţii noi la situaţiile deja existene sau pot propune situaţii noi.

Vizitatorii care doresc să fie la curent cu ultimele informaţii postate pe site o pot face abonându-se la newsletter-ul Lecţia de prim ajutor sau îşi pot testa cunoştinţele printr-un quiz, disponibil aici.

Programul „Lectia de prim ajutor” şi informaţiile sunt disponibile şi pe Facebook şi pe Twitter.

Pentru mai multe informaţii

Delia Cârstean, CSR Manager ING Asigurări de Viaţă, 0735 193 453, delia.carstean@ing.ro

Ioana Ursu, Consultant comunicare ING Asigurări de Viaţă, ioanaursu35@yahoo.com, 0733 057 890

Anamaria Bogdan, Director comunicare Asociaţia MaiMultVerde,

email anamaria.bogdan@maimultverde.ro, 0755 224 816

 

Reclame

Un comentariu

  1. E foarte buna aplicatia, informatiile regasite sunt ok si nu sunt eronate. Dar acum sa nu creada lumea ca in caz de urgente isi iau smartphone-ul Android si resusciteaza persoana ca nu-s chiar asa destepte:)).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: