Dupa Women on Web 2012

Pentru ca astrele s-au aliniat un pic aiurea, m-am defazat cu scrisul concluziilor…las capul plecat si incerc sa schitez onest si elegant in critica experienta mea WOW.

Nu voi incepe cu vorbitorii, voi incepe prin a aprecia eleganta incaperii (o incapere pe care o cunosc foarte bine, am participat la cel putin 10 evenimente acolo). Cred ca de ceva vreme nu am mai avut impresia ca sunt la un eveniment fin, delicat, elegant si pentru asta il felicit pe Cristi Manafu. Stii cum sta treaba, daca nu e atractie de la inceput….

Revenind la vorbitori, inca de la inceput am fost curioasa ce ne va spune Tudor Chirila si din fericire a vorbit…multe lucruri demne de retinut. Este un om placut de ascultat, este o persoana duala, care jongleaza cu Tudor actorul si cu Tudor barbatul. A avut un discurs cursiv in fata a 200 de femei, am mai auzit chicoteli si suspine in sala (pentru sexy Tudor) si parca parca l-as fi invitat sa ne cante niste invataminte, in stilul lui unic.

Pentru ce am aplicat pixul pe hartie: „Viata e misto la mijloc, cand ai citit jumatate de manual si ai puterea sa il aplici” (Tudor Chirila)

Doamna Emilia Popescu a fost pentru mine o prezenta intriganta, intrucat venisem acolo cu ideea ca va fi altceva si atat. Surpriza, si-a asumat o vulnerabilitate si ne-a prezentat o temere pe care toti, in esenta, o avem: Cum treci peste lucrurile negative din online?Cum remediezi situatia? Poate pare banal, insa spre deosebire de offline, unde nimeni nu trimite biletele populatiei ca sa ii spuna ca ii pari prost, slut, agramat etc….in mediul online esti mai vulnerabil si trebuie sa TE EDUCI, SA INVETI sa-ti asumi elegant criticile, sa fii diplomat verbal…prezenta in online este o alegere pe care o faci cand esti pregatit sa-ti asumi tot ce implica. Eu asta am inteles de la Emilia Popescu si o asteptam sa-si ridice cortina si pe internet, sunt convinsa ca o mare de maini vor aplauda prestatia dansei online 🙂

Cristina Bazavan: „Pe termen lung, bunul simt iti aduce fericirea”

Imi place de Cristina Bazavan pentru ca pentru mine reprezinta o sursa nesecata de invataminte. La WOW 2012 ne-a vorbit despre un set de reguli scrise pentru blog si, as completa eu, pentru viata. Le-am notat pe toate si dupa o lupta cu sinele am ales 3 care mi se par cele mai puternice:

1. Sa fii onest, dar elegant in critica

2. Sa nu crezi ca ti se cuvine

3. Sa-ti pastrezi curiozitatea proaspata. Acorda atentie tuturor oamenilor caci poti rata povestile

Bogdana Butnar si brandul personal construit pentru online

Bogdana ne-a vorbit despre duplicarea identitatii unui om..in online tindem sa fim alti oameni, ne marketam diferit si ne construim diferit identitatea. In online nu sunt ceea ce suntem, suntem ceea ce stim ca vor altii sa fim….

In online suntem concisi, atat de concisi (avem si  ajutoare de nadejde:butonul de like, smiley faces, tot felul de prescurtari si Dictionarul de semne de comunicare online) incat in offline ne este greu sa initiem discutii sau sa purtam discutii mai lungi de cateva fraze.

In online avem multi prieteni, cand dam shut down la calculator suntem de multe ori singuri…o situatie despre care ne vorbea indirect si Emilia Popescu.

Pe internet purtam discutii cu o „Persona”, cu altii ca institutie. Exista oameni in online pe care-i vedem ca surse de ceva: de angajare, de idei, aspirationale etc. si mai putin ca ceea ce sunt, OAMENI.

Vorbitori au mai fost, insa o sa fac o scurta trecere in revista asupra acestora, intrucat duty calls m-au privat de invatamintele lor:

Amalia Enache, Jurnalist ProTV- a vorbit despre viata fara alegeri, si ne-a prezentat un proiect initiat de HCC Baia mare. Detalii suplimentare pe www.hhc.ro
Cristian Lupsa, Editor, Decat o Revista a vorbit despre responsabilitatea unui povestitor
Georgiana Gheorghe, Corporate Communication Manager, Danone – ne-a prezentat noile initiative Danone in online, asteptam sa vedem noua platforma a Danone care se anunta a fi ceva frumos si de bun augur pentru toti cei care vor sa se implice in campaniile organizate de brand. Ne-a dezvaluit mici amanunte din campania „Obiceiurisanatoase” desfasurata cu bloggeritele anul trecut si a adus o nota mai business eveniemntului.
Anca Nistor, Sef Serviciu Reintegrare,Sociala si Supraveghere , Asociatia Touched Romania a vorbit despre reintegrarea sociala si economica a femeilor din paturile sociale vulnerabile prin munca, creand bijuterii hand-made. Mai tarziu, succesul demersului le-a ajutats a puna bazele unei afaceri reale. Pentru cei care doresc sa se implice sau sa cunoasca proiectul exista www.touchedromania.org
Iulian Vacarean, Founder, Beneva a vorbit despre proiectul Matasari.ro si a atras atentia asupra unui fenomen pe care toata lumea il vorbeste pe la colturi, dar la care inchidem ochii cand il avem in fata. Asteptam si halamatache.ro asa cum ne tot ameninta pe parcursul prezentarii
Roxana Farca, Founder, LumeaMare
Andrei Barbu, Founder, Cosul de Legume
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: