O duminica la Palatul Mogosoaia

Imi place sa merg in weekend la Palatul Mogosoaia, pentru ca mi se pare ca aici timpul sta in loc. De cum intri pe portile de fier ale domeniului, te lovesti de o liniste dulce si de o ordine desavarsita a locului. Oricat de aglomerat ar fi, esti privat de zgomotele oamenilor, e ca un fel de sanctuar in aer liber.

Pentru mine, Mogosoaia e ca un refugiu, e ca o escapada in trecut…poate am eu senzatia, dar aerul solemn si aspectul impecabil (ma refer la curatenie si la peisagistica) ale domeniului ma fac sa ma simt „o domnita de la Palat”…o domnita care, batatoreste pamantul gradinii labirintice din spatele palatului si care ramane tintuita pret de multe clipe, la lacul care da fluiditate locului.

Palatul Mogosoaia este compus din mai multe cladiri, care intregesc domeniul:

– Palatul cladit de Constantin Brancoveanu reprezinta cladirea principala si adaposteste deopotriva camerele familiei princiare, cat si pe cele ale servitorilor.

– Bucataria brancoveneasca este pozitionata in curtea palatului

– Turnul poate fi vazut inca de la intrare, de altfel el compune intrarea principala. doritorii pot urca pe micile trepte in loja turnului si se pot bucura de o priveliste de ansamblu asupra domeniului princiar

– Capela Gheorghe Bibescu, unde sunt depuse trupurile familiei Bibescu

– Serele palatului, utilizate si astazi in scopuri deoptriva educative (aici se fac ateliere de arta pentru copii) si mercantiliste (sunt cultivate flori)

– Biserica Sfantul Gheorghe – o cladire bine intretinuta, micuta ca arhitectura, insa cu o enorma incarcatura istorica (vizual vorbind). Biserica este cunoscuta mai ales pentru celebrul tablou ce-i reprezinta pe Constantin Brancoveanu, alaturi de fiii sai.

Cam atat cu partea de prezentare, o sa las imaginile sa va arate ce ochii vor vedea daca alegeti sa evadati din nebunia capitalei, la Palatul Mogosoaia.

Respect!

P.S. melodia insotitoare:

Reclame

Un comentariu

  1. Este chiar minunata locatia. Ultima data am fost rapita de la birou pentru un picnic acolo. Frumos foc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: