Coca-Cola, caramelul si methylimidazole-ul

Citeam astazi un comunicat de presa dat de Coca Cola, referitor la siguranta „retetei secrete” asupra sanatatii populatiei, in contextul sesizarii existentei unui compus chimic cu iz cangerigen in bautura.Presa internationala a anuntat populatia ca in caramelul care da gustul bauturii exista o concentratie mare de methylimidazole, o substanta chimica introdusa pe lista aditivilor cangerigeni, in California.

Ce mi s-a parut amuzant a fost faptul ca desi au insistat ca substantele din bautura nu au niciun efect negativ, totusi „le-au sugerat” producatorilor de caramel sa reduca la sub 4 unitati concentratia de methylimidazole.

Ce este methylimidazole?

Este un compus chimic care, folosit in cantitati mari (peste 300 mililitri), duce la aparitia cancerului la ficat si tiroidian la soareci si leucemie la femelele sobolani,conform unui studiu de laborator realizat de Administratia Alimentelor si produselor Farmaceutice in 2011.

Ce este de facut?

Pai…nu stiu, cert este ca majoritatea produselor au aditivi si in afara de fructele crescute in gradina si storse manual si facute suc, nu cred ca mai gasim ceva realmente sanatos.
Pana la urma, nu cred ca lumea nu va mai bea Coca Cola, Pepsi sau Dr. Pepper pentru ca au acesti aditivi.

Sa fim seriosi, fast-food-ul este rege peste tot in lume si desi s-au facut mii de studii de caz pentru a le arata nocivitatea, cati spunem nu, cand ne este foame? Da, eu personal, incurajez consumul de alimente mai putin nocive,dar asta este o alegere personala, fiecare este stapan pe sanatatea lui. Singurul lucru care ma deranjeaza la companiile care folosesc cantitati realmente mari de aditivi este faptul ca neaga acest lucru…come on, toti stim lucrurile astea, nu cred ca va suferi nimeni o depresie cand va afla despre chestii nocive.

Respect!

sursa foto: amdoar18ani.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: