Dr. Bratu: Premiul de la Gală, o confirmare a valorii voluntariatului extern

În anul 2010, PaginaMedicala.ro a pariat pe tinerii medici şi a iniţiat proiectul social „Gala Tinerilor Medici”, un proiect care îşi propunea să aducă în lumina reflectoarelor tinerii medici cu performanţe deosebite în diferite arii de activitate ale Medicinei (cercetare, practică medicală, activitate didactică, afirmare internaţională, implicare socială, activitate artistică, activitate în PaginaMedicala.ro).

La categoria „Implicare socială”, Dr. Violeta Bratu a reprezentat un exemplu de tânăr medic român care se implică activ în acţiuni de voluntariat. În anul 2009, medicul a participat ca voluntar împreună cu alţi medici români din Spania şi România la o misiune externă umanitară în Uganda organizată de organizaţia neguvernamentală „Pro vivere dignum” din Spania. Timp de două luni a acordat asistenţă medicală la peste 2000 de pacienţi din taberele de refugiaţi din regiunea de nord a ţării. Un an mai târziu (n.r. 2010), a revenit în Uganda preţ de 5 săptămâni ( în tabăra de refugiaţi din Bolonio şi la spitalul din Ogur), practicând actul medical în pediatrie, ocupându-se de copiii cu vârste cuprinse între 1 săptămână – 18 ani şi fiind mâna a doua la diverse cazuri de hernie inghinală, varicocel, tumori benigne (lipoame).

Monica Brănescu (M.B.): Doamnă doctor, ce a însemnat pentru dumneavoastră nominalizarea la Gala Tinerilor Medici 2010?

Dr. Violeta Bratu: Am apreciat încă de anul trecut această iniţiativă fiind prima manifestare care îşi doreşte să aducă în atenţia societăţii implicarea tinerilor medici în cât mai multe dimensiuni ale vieţii sociale. Premiul acordat la secţiunea „Implicare socială” a iînsemnat o confirmare a valorii actului medical în misiuni de voluntariat extern. Am descoperit frumuseţea actului medical ori de câte ori cei suferinzi primesc alinare iar singura răsplată pe care o pot dărui este un zâmbet, o lacrimă de bucurie sau un simplu mulţumesc.

M.B.: În ziua de astăzi, medicii tineri sunt într-o permanentă luptă cu timpul în profesia lor. De ce aţi ales să vă implicaţi activ în segmentul social?

Dr. Violeta Bratu: Implicarea în viaţa socială a medicului cred că ajută profesia de medic să-şi păstreze adevărata motivaţie a actului medical: alinarea şi vindecarea suferinţei umane.

M.B.: Anul acesta (n.r. 2011), „Gala Tinerilor Medici” continuă să premieze performanţele tinerilor medici români. Doriţi să le transmiteţi un mesaj de încurajare acestora, pentru ediţia actuală?

Dr. Violeta Bratu: Sper ca din ce în ce mai mulţi medici tineri să descopere frumuseţea actului medical în misiunile de voluntariat intern şi extern. Succes tuturor medicilor care vor participa la a doua ediţie a Galei Tinerilor Medici!

P.S.: Un interviu aşa emoţional trebuie ascultat cu o muzică pe măsură:

Respect implicarea socială!

Reclame

2 comentarii

  1. Dr Violeta Bratu este un om exceptional, un adevarat model pentru toti medicii romani. O asteptam si anul acesta la Gala, cu mare drag!

  2. Ticu Nelu si sotia Ticu Gica · · Răspunde

    Domnul sa va aiba sub ocrotirea sa daca aveti placerea va invitam sa veniti in ZARAGOZA BISERICA GRORIA DOMINI cazare si masa gratis in casa noastra . Am dori sa ascultam experentele in grai viu la biserica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: