De ce ducem lipsă noi, românii…

Respectul şi educaţia…astea le lipsesc românilor cu desăvârşire. O vedem pe stradă când aruncă gunoaiele nestingheriţi şi dacă le faci observaţie te înjură şi îţi spun non-şalant: “De-aia există măturători, ca să facă ei curat, că de-aia sunt plătiţi!” Aha, deci, hai să aruncăm toţi ca nişte neciopliţi pe jos, ca nişte rudimentari… că alţii sunt plătiţi să facă asta, pentru că nu ne plăteşte nimeni pentru respect, nu?

Am rămas uimită și rușinată aseară, când am văzut un reportaj cu litoralul românesc, bulgăresc, grecesc şi turcesc…..Diferenţă de la cer la pământ, de la nivelul de educaţie, până la servicii..da, da, bulgarii ‘de căcat’ pentru majoritatea românilor, ne fac în linie dreaptă când vine vorba despre educaţia turistică: vorbesc frumos cu clienții, plajele lor sunt curate pentru că le pasă de imaginea afacerii lor şi a țării. Aceeași mentalitate, împletită în cultul curățeniei ca semn de respect pentru vizitatorii, pentru locul în care trăiesc, pentru ei, o regăsim și la greci și turci.

Cât despre litoralul românesc, şoc: maldăre de gunoaie lângă coşurile minuscule de gunoi (majoritatea fără fund, la propriu), aproape 80% din plajă şi din bulevarde- pline de coji de seminţe, scuipate odios de oameni în plină stradă, mâncarea proastă şi scumpă şi aaaaaaa, manele la greu, anunţuri tâmpite la porta-voce, care-ţi ucid instantaneu timpanele și distrug orice urmă de relaxare pe care ți-ai fi dorit-o în concediu.

Dar, când merge peste hotare, românul devine brusc un rafinat cu pretenţii…se întoarce în ţară şi zice: “Ce curat era la ăia! Ce condiţii!” Păi nu erai tu ăla care spărgea sămânţa de zor, până să plece? Ăla care arunca gunoiul pe lânga coş sau pe stradă? Acum ţi-e ruşine cu România asta? Păi e a ta, tu ai creat-o!

Atunci când flegmezi pe stradă, când arunci cu mucurile de ţigară pe jos, când laşi gunoaiele împrăştiate prin pădure, prin parc, pe iarbă, printre flori…unde crezi că se vede totul? Se vede ca o cicatrice urâtă pe moaca ţării tale!

Îţi baţi joc de România atunci când pui preţuri prea mari şi oferi condiţii mizere, care-ţi fac clineții să fugă oripilați la vecini, când în restaurante eşti servit de Moartea în papuci şi nu de chelneri civilizaţi, când îţi pasă mai mult să investeşti în porcării în loc să investeşti într-o infrastructură turistică, când construieşti mall-uri în loc să faci coşuri de gunoi în care să intre mai mult de 2 gunoaie și care să strângă deșeurile-nu să le împrăștie pe jos, când îi arăți cu degetul pe alţii, deşi peștele pute de la tine, când vagabonzii vând florile din parc c-așa au învățat ei că se fac afacerile, fură maşini şi omoară pentru un colţ de pâine…

Nu-mi spune, tu românule, că ai o scuză pentru că eşti ignorant….pentru că nu mergi la vot că ţara oricum va fi condusă doar de proşti, pentru că faci pipi în florile ornamentale fiindcă wc-urile publice sunt puţine şi pline de rahat la propriu şi tot tu le-ai murdărit aşa, căci nu ţi-a păsat de boul care vine după tine, pentru că antiperspirantul nu mai e un lux de mult pentru Vest, dar la gradul de putoare de la noi, nu-i de mirare că puţinii străini care vin ne consideră jegoşi.

Și nu te-ai gândit niciodată că sămânţa aia spartă şi plină de scuipat de pe jos eşti tu în ochii restului populaţiei de pe glob, că respectul tău faţă de România e identic cu respectul globului pâmântesc faţă de tine ca român, adică zero, pentru că suntem milogi, pentru că suntem ţara traficului de carne vie, ţara care primeşte şuturi în cur şi care îşi dă şi ea fără număr…Suntem un fel de handicapat al Europei,al cărui loc de parcare e întotdeauna liber…fiindcă la un asemenea gradul de handicap, nu ni-l ocupă nimeni.

Mai jos, urmăriți un reportaj excepțional, marca „România, te iubesc!”: http://stirileprotv.ro/video/romania-te-iubesc-dar-vacanta-la-mare-tot-e-mai-frumoasa-prin-vecini/60358215

Vă doresc vizionare plăcută!

P.S.: Iubesc România pentru că este un pământ plin de minuni naturale, urăsc România pentru că e plină de oameni mărunţi

Cu respect!

Între timp, o lecţie despre România:

Sunt curioasă câţi români ştiu toate astea!

Reclame

Un comentariu

  1. Creezy · · Răspunde

    vecina de la 2 manca intr-o zi o acadea pe balcon si dupa ce s-a plictisit de ea, a aruncat-o in parcare, aproape in capul lui B. si cand a facut-o el nesimtita si taranca, intreband-o apoi daca n-are cos de gunoi la bucatarie s-a strambat la el si a plecat in casa ofensata de jignirile aduse. ma intreb daca a priceput ceva din ceea ce i s-a reprosat. probabil a retinut doar faptul ca e nesimtita si taranca, dar nu si DE CE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: