Vine weekend-ul, bine-mi pare…

…în grădina din căpşor îmi răsare o idee cum să-l petrec..fără prea multă investiţie financiară, fără a mă îndepărta prea tare de capitală…aşadar, destinaţia aleasă în acest weekend este Transfăgărăşanul! Rucsacul sus, ţop în maşină şi la drum dragii mei! Am înţeles că drumul până la Bâlea Lac nu este lin ca-n palmă, dar să fim serioşi, care drum din România excelează prin această calitate? So, după cei 120 de km de autostradă (A1), pe un drum destul de bunicel, reparat de enşpe ori, vom da o ocheadă prin Piteşti,  facem un scurt popas la Curtea de Argeş pentru a vedea mănăstirea şi cu mintea relaxată ne vom îndrepta către destinaţia finală. Vom face o scurtă şedinţă foto la grandiosul baraj Vidraru şi apoi cu paşi repezi vom urca pe Transfăgărăşan….Abia aştept!

Detalii din jurnalul de călătorii, la următoarea întâlnire…

Alte sugestii de petrecere a timpului liber?

– Puteţi merge la un film bun (rulează câteva cu subiect interesant şi cu actori cu joc scenic foarte bun)

– O plimbare prin parcurile bucureştene cu hidrobicicleta sau cu bărcuţa (bucuraţi-vă acum de aceste metode de relaxare, pentru că deja toamna bate încet la uşă)

– Pentru cei mici şi mai curajoşi există o pistă de carting (în sectorul 4-în Parcul Copiilor), plus alte metode de distracţie care aşteaptă ca prichindeii să le descopere

– Pentru cei mari şi curajoşi există ştranduri (care trebuiesc atent selecţionate, pentur că majoritatea sunt murdare şi pline de microbi), există spaţii amenajate în pădurile ce înconjoară Bucureştiul (este un loc frumos şi intim lângă Brăneşti, pădurile de pe A1, Pustnicu, dar evident şi celelalte arhi cunoscute şi arhi aglomerate) pentru a petrece o zi la grătar cu familia şi prietenii

– Dacă sunteţi iubitori de apă şi de lenevit, puteţi merge la peşte (vă recomand bălţile Ialomiţei, atât pentru a vă creşte şansa de a prinde un peştisor de dimensiuni mai mari decât microscopice, cât şi pentru peisajul frumos din jur), puteţi să faceţi şi plajă şi surpriză…şi grătar! Eeee, aşa da distracţie, când poţi împuşca 3 iepuri dintr-o lovitură,nu?

Vă doresc un weekend frumos şi liniştit!

Cu respect!

Reclame

Un comentariu

  1. Mihai · · Răspunde

    Foarte faine ideile de evadat din bucuresti, motiv pentru care mai vin si eu cu doua idei pe care eu le aplic destul de des:

    – una pt cazul in care timpul nu e foarte generos si atunci fug cu prietenii la un picnic in curtea palatului Mogosoaia, deoarece este interzis sa faci gratar acolo; din acest motiv este si mai multa liniste si bun simt pe acolo.
    – si una pt momentele cand timpul e mai generos, caz in care fug la Buzau in parcul Crang unde ma bucur de muzica buna si preturile mici ale restaurantului situat pe insula din mijlocul lacului dupa care dau o fuga pana la vulcanii noroiosi, focul viu si/sau lacul Meledic.

    Sper sa fie de folos 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: