10 lucruri de realizat în 2009

 La răscrucea dintre 2008 si 2009 am făcut o listă cu lucrurile pe care mi-aş dori să le realizez în anul în care tocmai intram. M-am oprit la 10 (făra nicio trimitere la Decalog, dar m-am gândit să  mai rămână câte ceva şi pentru anii ce urmează). Acum câteva zile, când am realizat faptul că suntem deja în august (lună în care mulţi oameni deja încep să facă rezervările pentru revelion), mi-am reamintit de această listă şi iată cum arată ea:

1. Să fac sport cel puţin de 3 ori pe săptămână.

2. Să nu mai mănânc prostioare.

3. Să fumez mai puţin.

4. Să îmi iau licenţele.

5. Să încep o afacere.

6. Să citesc cel puţin 20 de cărţi.

7. Să nu mai pierd timpul aiurea (pe la sucuri si măsline, lenevind în pat cu ochii înfipţi în televizor etc).

8. Să arunc mai puţini bani pe haine.

9. Să călătoresc într-un loc în care nu am mai fost.

10.  Să îmi cumpăr apartament.

Bun, cam aşa arăta lista atunci când am facut-o. După 8 luni de zile să vedem ce am reuşit să realizez:

1. Am plimbat căţelul în fiecare seară, se pune? A, am urcat scările pâna la etajul 8 atunci când liftul era stricat (cam de două ori în 8 luni, dar mai bine mai puţin decât deloc, nu?)                           

2. M-am îngrăşat 5 kg, şi am o presimţire că nu de la salate şi apă plată cu lămâie. Am dezvoltat o pasiune pentru biscuiţii Zeo, pe care îi devorez aproape zilnic, şi pentru dulciurile mâncate în miez de noapte.

3. Am ales unele mai slabe, dar asta nu cred că înseamnă că o să mor mai puţin sau mai încet…

4. E, iată un lucru pe care l-am realizat cu brio, am reuşit să îmi iau ambele licenţe, ce-i drept nu cu 10 ca Monica Columbeanu, dar cine oare reuşeşte să se ridice la nivelul ei?

5. E criză!!!! Hellloooo! Ce afacere aş putea să fac eu, vreo idee ceva?

6. Am citit cam 6 cărţi, bune ce-i drept, dar mai am încă 14, pe care le-am cumpărat deja şi care aşteaptă să fie citite.

7. Offf, îmi place aşa de mult să hoinăresc fără un scop anume prin urbea asta, aşa cum e ea cu bune şi cu rele…

8. No comment

9.  Oooo, iată încă un lucru pe care am reuşit să îl realizez. Am fost într-o frumoasă vacanţă în Grecia..poate o sa vă povestesc într-un alt post cum a fost.

10. Şi iată-mă tot în garsoniera mea unde e chiar aşa ca în America, alături de iubitul meu, caţelul si pisoiul…înghesuială mare, dar placută.

Bun, concluzionând, având în vedere că mai am 4 luni la dispoziţie să realizez tot ce mi-am propus pentru anul 2009, iată cum ar trebui să arate acestea: în fiecare zi a săptămânii voi face mişcare, am să renunţ chiar şi la biscuiţi, o să fumez doar la cafea, pe care o să o beau de fiecare dată acasă, nu o să mai intru în magazine, şi cu toţi banii economisiţi astfel o să pornesc o afacere profitabilă pe timp de criză şi o să mă mut într-o casă mai mare, în fiecare săptămână o să citesc o carte….Acum vă las pentru că am treabă multă şi timp puţin.

Anunțuri

2 comentarii

  1. Jean Baptiste Poquelin · · Răspunde

    Salutare! Fb. postul! Oare cine nu si-a facut un „decalog” asemanator?
    Pt. 5,8,9 si 10 rezolvarea e simpla: joaca la LOTO! Pt. 2 – renunta la dulciuri (stiiiiiiiiiiu ca sunt bune! nb. am in fata un Toblerone 400g hahaha) eu am renutat la dulciurile zilnice si am slabit 5-6 kg intr-o luna jumatate. Fara sa-mi schimb viata de zi cu zi! 3. De fumat m-am lasat acum 7 ani, deci se poate! 4. Cine poate fii mai destept in cap de cat lect.univ. dr. Lenuta Udrea si Moni Columbeanu? 6. Cu cat inaintam in varsta parca nu mai avem timp de citit si cand aveam nu ne interesa… 7. Fara tv nu pot sa dorm si fara internet (accesul la informatie) sunt mort.
    Iti doresc o zi buna si te astept pe mail.

  2. bun toblerone…dar, cristi, trebuie sa intelegi ca eu si silvia avem un fetish pentru biscuitii Zeo cumparati de la automatul din holul cladirii in care lucram.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: