Gânduri, trăiri despre Armin, Tiesto, Năvodari, Mamaia, taxa de pod

Weekend-ul acesta am păstrat tradiţia şi am mers la The Mission la Hanul Piraţilor-Năvodari, unde au concertat Armin şi Tiesto (ei m-au interesat pe mine). Concertele au fost super, am dansat fără să-mi pese de alte lucruri, am văzut oameni care s-au simţit fantastic 4 the love of music, spectacolul laserelor a fost incredibil, sound-ul impecabil fără inflexiuni şi atmosfera a fost incendiară. Ce m-a deranjat totuşi? Maldărele de gunoaie şi de sticle împrăştiate peste tot, prea puţine coşuri de gunoi şi lipsa de respect a oamenilor faţă de restul lucrurilor care-i înconjurau. De asemenea, consumul excesiv de alcool a ieşit în evidenţă destul de repede, manifestările post-alcoolice constând fie în leşinuri, somn pe plajă, sau printr-o transformare subită din oameni în bestii care îşi loveau intenţionat sau nu colegii de concert şi care răcneau enervant din toată inima, deranjând restul audienţei din jurul lor.

Despre Năvodari…ce-aş putea spune? Plaja nu este tocmai domesticită şi accesorizată la standardele normalităţii regăsite în alte staţiuni de pe litoral, preţurile sunt mici, mâncarea este mediocră, de altfel, nu prea am găsit locuri în are să mâncăm bine şi de aceea a trebuit să mergem în Mamaia.  Aş putea menţiona discrepanţa dintre viaţa luxoasă şi pretenţioasă din Mamaia şi Năvodari, încă neatins complet de urbanizarea „mamaiască”.

Despre Mamaia….aglomeraţie,fiţe şi o grămadă de posibilităţi de a te distra. Nu-mi place staţiunea Mamaia pentru că a devenit un etalon al concediului perfect. Indiferent că ai bani sau nu, vrei să mergi la Mamaia. Am observat mai multe tipologii umane în această staţiune:

1. oamenii cu bani- care frecventează Mamaia pentru fiţe şi alte ifose, pentru că au posibilitatea să găsească tot ce-şi doresc aici, pentru că au lux, pentru cluburi, pentru tot.

2. oamenii care vin în concediu la Mamaia cu bilet la reducere şi cărora de cele mai multe ori nu le place staţiunea, ci mai degrabă le place să se laude că au petrecut concediul la Mamaia.

3. Trecătorii şi curioşii, care sunt cazaţi în alte staţiuni şi fac excursii în Mamaia, pentru că este un fel de land of choice(ştii cum este, gura păcătosului adevăr grăieşte!) şi apoi se întorc la locul de cazare.

Aceste 3 tipologii umane pot fi remarcate cel mai bine seara în Mamaia, când pe stradă putem observa fete îmbrăcate exagerat de „de club şi de fiţe”, cu un fel de uniformă de vară constând în pantaloni scurţi (predominant albi) şi cămaşă sau bluzo-rochiţă şi fete îmbrăcate cu maieuri cu paiete şi haine cât mai sclipicioase şi mai lucioase (astfel încercând şi ele să se facă remarcate…din păcate!). Eh, ar mai fi mult de scris dar restul sunt convinsă că aţi observat şi voi.

Bun, concertele super tari, puţin somn, eterna Mamaia şi contrastele ei, Năvodari cel sălbatic, drumul spre casă şi…..introducerea taxei de pod in zona Feteşti-Cernavodă! Cât e halatul ca să treci? 10 jecmă-Lei! Ca  să ce? Ca să treci un amărât de pod şi să ţi se umfle carotida de la aglomeraţia infernală sub formă de coadă  la casele de taxare?  Câtă prostie umană!

P.S. m-am dat in Wild Mouse în satul de vacanţă Mamaia şi trebuie să vă spun că a fost înspăimântător şi amuzant pentru mine, unul dintre cei mai fricoşi oameni pe care îi cunosc.

N.B. în Wild Mouse se dădeau plini de entuziasm copii de 10 ani..doh!!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: